Holdkampe i Ungdom

Principper for hvordan vi stiller hold i OBK

Som udgangspunkt vil vi igennem holdkampe gerne udfordre og udvikle spillerne. At deltage på et ungdomshold i OBK er en helt naturlig del af det trænings- og konkurrencemiljø, vi gerne vil forsøge at skabe.

Til alle hold er det OBKs trænere der udtager en bruttotrup til hvert ungdomshold. Det er såldes de spillere der som udgangspunkt er med på holdet igennem sæsonen.

Henover sæsonen kan og vil der dog formentlig ske ændringer fra holdkamp til kamp. Spillerne udvikler sig forskelligt, der er afbud, der kan opstå skader osv. Så alle hold er i udgangspunktet vejledende. Vi stiller dog gerne stærkest op, hvis vi kan, og vi vil naturligvis gerne vinde vores holdkampe.

I løbet af sæsonen, hvis det går rigtigt godt for et hold, så kan man spille sig til Danmarksmesterskaberne for Ungdomshold (DMU Hold).

Til DMU Hold forsøger vi at kvalificere os med de hold, der deltager i landets bedste rækker. Hvis vi kvalificerer os er det primært de hold vi tilmelder til DMU Hold. Her er målet at nå så langt som muligt og at nå klubbens målsætninger om placeringer og gerne medaljer. Hold som deltager til DMU Hold stilles primært i stærkeste opstilling alt efter, hvor trænerne tror på de bedste medaljechancer. Til DMU Hold udtages reserver. Reserver kan dog risikere ikke at få spilletid, så det skal hver enkelt overveje inden man siger ja til at deltage som reserve.

Til DMU for hold i de lavere rækker deltager vi ligeledes med de hold som kvalificerer sig, Her er det som udgangspunkt de spillere som i løbet af sæsonen har spillet på holdet, der kommer med.

Har vi flere hold tilmeldt i samme række vil vi ofte stille 2 el. 3 lige hold og til DMU-hold samle det stærkeste hold fra de hold der har spillet i samme givne række. Alle spillere der udtages til disse hold garanteres kampe.

I de enkelte kampe stiller trænerne holdet og holdopstillingen med fokus på:

  • Ranglisten (det er et krav)
  • Hvordan det er bedst for holdet
  • Hvordan trænerne gerne vil udfordre spillerne

Det er altså ikke nødvendigvis den ‘bedste’ dreng der spiller single, hvis trænerne vurderer at han skal bruges i mixed double. Ligeledes kan doubler styrkes på forskellig vis ved at stille med lige doubler, hvis det er en fordel for holdet.

Holdledermappe

Vi har lavet en holdledermappe, hvor du som holdleder for et af OBK’s ungdomshold kan du finde information om dine opgaver som holdleder og andre praktiske ting. Vi er ved at opdatere mappen i øjeblikket.