Holdkampe i Ungdom

Hvad er holdkamp i Badminton

Der er forskellige muligheder for at spille kampe i badminton. 

 • Holdkamp
 • Individuelle turneringer (Læs mere)

En holdkamp består af en gruppe spillere fra OBK, som tager afsted sammen og spiller mod andre klubber. Holdene man møder er inddelt i forskellige puljer alt, hvor der tages højdes for geografi og niveau. En regel er, at desto højere niveau man er, desto længere skal man køre.

Begynderholdturnering

For at nye badmintonbørn kan få smag for at komme ud at spille holdkampe mod børn fra andre klubber, oprettes begynderrækker i U9, U11 og U13.
Med begyndere menes der nye eller næsten nye spillere, som evt. kun har deltaget i nogle begynderturneringer og ikke i de individuelle pointgivende turneringer.

Reglerne til Begynderholdturnering

 • Hvert hold består af 4-6 spillere.
 • Hver holdkamp består af 8 singler.
 • Der spilles bedst af tre sæt til 15 point (ved 14-14 spilles der til 15).
 • U9 spiller på halvbane til første baglinje (doubleservelinjen).
 • U11 og U13 spilles på singlebane.
 • Der vil blive uddelt medalje til alle deltagere.

OBS! Som forældre er man med til at hjælpe med at få kampene spillet på dagen. I får en holdopstilling inden I skal afsted af Martin. Den skal man medbringe, så man kan hjælpe med at få børnene ud på de rigtige baner.
Der er ingen træner med på dagen, men der sidder et dommerbord med erfarne badmintonfolk, som kan hjælpe jer, hvis det er nødvendigt.

Datoer:

Dato:Tilmeldingsfrist:Sted:Tilmelding:
4. februar 202418. januar 2024DalumKLIK HER
10. marts 202422. februar 2024ØrbækKLIK HER

Tidspunktet på dagen afhænger af, hvor mange klubber/hold, der bliver tilmeldt. Man forsøger at få afviklet kampene på under 3 timer, og man starter med de yngste først.

Eksempel på tidspunkter på dagen:
Kl. 9:00-10:30, U9
Kl. 10:30-13:30, U11
Kl. 13:30-16:30, U13

I tilmelder jer på ovenstående link, og når vi nærmer os dagen for afvikling får I et program, så I kan se, hvornår I skal spille.

Transporten til spillestedet sørger man selv for.

Generelt om Holdturneringen

Holdtyper

Holdkampe kan spilles på forskellige måder. Fælles for alle holdkampe er, at den enkelte spiller har mulighed for at spille to individuelle kampe pr. holdkamp.

Badminton Danmark har inddelt holdkampe i følgende:

 • 4 + 3, som består aef fire drenge og tre piger
 • 2 + 2, som består af to drenge og to piger
 • 4 spillere, som består af mindst fire spillere. De fire spillere er oftest drenge, men piger må også gerne stille op i denne række.
 • 4 spillere Piger, som består af mindst fire spillere og må kun være piger.

4 + 3 og 2 +2 er for de bedst spillere i landet i de forskellige årgange, mens 4 spillere kan være begyndere og op til de højest rangeret.

For at gøre holdkampene så lige som muligt er holdene inddelt efter niveau.

F.eks. 4 spillere, U13 4400. Her gælder det at summen af de fire spillers rangliste point på holdet er under 4400 til sammen. Pointene gælder fra sæsonstart, og det gør ingen forskel, at man får flere eller færre point i løbet af sæsonen.

Eksempel på en holdkamp med 4 spillere

Der spiller fire singler og to doubler i holdkampen.

Esbjerg har fire spillere med, så de får alle én single + én double.

OBK har fem spillere med, så her er der tre spillere, der får én single + en double. Mens to spillere kun får én kamp, en single og den anden får en double.

I OBK forsøger vi altid at have flere spillere med på holdet, som i eksemplet ovenover. Så er vi mindre sårbare ved afbud.

Hvornår skal kampenes spilles

Ovenover ses et eksempel på Odense OBK 2, som deltog i U13 3800 sidste sæson. De var afsted fem gange, hvor de spillede mod to hold hver gang. Kampene ligger typisk om søndagen, men kan også ligge om lørdagen, og holdkampene ligger altid i weekender, hvor der ikke er planlagt Pointgivende Turneringer.

Inden uge 42 får man præcise kamptidspunkter og spillested.

Principper for hvordan vi stiller hold i OBK

Som udgangspunkt vil vi igennem holdkampe gerne udfordre og udvikle spillerne. At deltage på et ungdomshold i OBK er en helt naturlig del af det trænings- og konkurrencemiljø, vi gerne vil forsøge at skabe.

Til alle hold er det OBKs trænere der udtager en bruttotrup til hvert ungdomshold. Det er såldes de spillere der som udgangspunkt er med på holdet igennem sæsonen.

Henover sæsonen kan og vil der dog formentlig ske ændringer fra holdkamp til kamp. Spillerne udvikler sig forskelligt, der er afbud, der kan opstå skader osv. Så alle hold er i udgangspunktet vejledende. Vi stiller dog gerne stærkest op, hvis vi kan, og vi vil naturligvis gerne vinde vores holdkampe.

I løbet af sæsonen, hvis det går rigtigt godt for et hold, så kan man spille sig til Danmarksmesterskaberne for Ungdomshold (DMU Hold).

Til DMU Hold forsøger vi at kvalificere os med de hold, der deltager i landets bedste rækker. Hvis vi kvalificerer os er det primært de hold vi tilmelder til DMU Hold. Her er målet at nå så langt som muligt og at nå klubbens målsætninger om placeringer og gerne medaljer. Hold som deltager til DMU Hold stilles primært i stærkeste opstilling alt efter, hvor trænerne tror på de bedste medaljechancer. Til DMU Hold udtages reserver. Reserver kan dog risikere ikke at få spilletid, så det skal hver enkelt overveje inden man siger ja til at deltage som reserve.

Til DMU for hold i de lavere rækker deltager vi ligeledes med de hold som kvalificerer sig, Her er det som udgangspunkt de spillere som i løbet af sæsonen har spillet på holdet, der kommer med.

I de enkelte kampe stiller trænerne holdet og holdopstillingen med fokus på:

 • Ranglisten (det er et krav)
 • Hvordan det er bedst for holdet
 • Hvordan trænerne gerne vil udfordre spillerne

Det er altså ikke nødvendigvis den ‘bedste’ dreng der spiller single, hvis trænerne vurderer at han skal bruges i mixed double. Ligeledes kan doubler styrkes på forskellig vis ved at stille med lige doubler, hvis det er en fordel for holdet.

Holdledermappe

Vi har lavet en holdledermappe, hvor du som holdleder for et af OBK’s ungdomshold kan du finde information om dine opgaver som holdleder og andre praktiske ting. Vi er ved at opdatere mappen i øjeblikket.