Turneringer i ungdom

I individuelle turneringer/stævner er der hvor I kan få mange kampe, udvikle jeres spil og optjene point til Ranglisten.

Vi har en række OBK turneringer i løbet af sæsonen, som I kan melde jer til. I kan se hvornår der er en for jer her.

Ranglisten bestemmer hvilke turneringer man kan deltage i, så man altid får så jævnbyrdige kampe som det er muligt. Jævnbyrdig modstand er et vigtigt element i ens udvikling som badmintonspiller.

Det er sjovt at spille mange kampe, og det er sjovt at være sammen med de andre OBK’ere på ens eget niveau uden til alle turneringerne. Til de helt store turneringer er man også sammen på tværs af niveau og alder.

Turneringer udbydes af klubberne efter godkendelse fra Badminton Danmarks Sæsonplanlægningsudvalg, og alle turneringer samles i en sæsonplan på BadmintonPlayer.dk.

I skal selv tilmelde og betale for egen deltagelse på BadmintonPlayer.dk og bemærk tilmeldingsfrist er næsten altid om torsdagen i ugen 3 uger før datoen for afvikling af turneringen.

I individuelle turneringer spiller man opdelt i rækker. Eliterækken er den øverste række og D-rækken er den laveste række man kan spille i. Så som  begynder tilmelder man sig i D og efterhånden som man bliver bedre til badminton rykker man op i næste række osv. Hierarkiet er E, M, A. B. C. D.  Hierarkiet er udelukkende skabt til at alle kan få jævnbyrdig modstand hver gang man tager ud af spille en turnering.

Der er 3 kategorier man kan tilmelde sig i. Single, double og mixed double.

Vi prøver i OBK at koordinere turneringer for vores begyndergrupper, når spillerne begynder at blive klar til det.

Det kræver en forholdsvis stor indsats af badmintonforældre for at få deres børn godt i gang. I første omgang skal du som forælder blive dus med BadmintonPlayer.dk og dernæst er der en del køreture rundt i landet og en del timer i hallerne sammen med spillerne og alle de andre forældre.

Kort og godt, mange gode timer og oplevelser sammen.

Forældreråd før/under kamp

Husk lidt mad og drikke. Ikke alle cafeterier har forstået at pomfritter og sodavand ikke er det aller bedste for sportsudøvere, som skal præstere. Men det smager jo godt, så for mange bruges det som et hyggeligt supplement, og det er også vigtigt at støtte de mange lokale cafeterier rundt om i hallerne.

En drikkedunk til spillerne er naturligvis vigtig.

Medbring en pude til jer selv, det er de færreste haller der har polstret stole som i OBK.

Når I kommer til hallen så lave base sammen med de andre OBK’ere, det er hyggeligt. Og det giver børnene mulighed for at lære hinanden endnu bedre at kende. I kan allerede i programmet se om der er andre OBK’ere med til samme turnering.

Hjælp jeres børn til at være klar til kamp og vær klar til et kærligt kram efter kamp. UNDLAD dog at blande jer under kampen og uvis altid fair play som forældre. Børnene skal selv dømme kampene uden forældres indblanding. Det er vigtigt at både børn og voksne sætter sig ind i fair play reglerne for badminton, da det er helt særligt for en sportsgren, at langt de fleste kampe afvikles uden en dommer.

Det er ok at klappe og opmuntre men afpas det efter børnenes alder og niveau og den enkelte situation. For de yngste kan det være ok at hjælpe med at få kampen afviklet ift. regler og pointtælling, men forsøg at få børnene selv til at dømme kampen.

Til nogle turneringer bliver børnene bedt om at tælle den næste kamp på banen. Lad gerne børnene tælle og overtag (som forælder) ikke uden videre opgaven. Husk at blive efter at man er slået ud af turneringen, hvis man har en tælleropgave som endnu ikke er løst.

BadmintonPlayer

BadmintonPlayer.dk er Danmarks officielle badmintonportal for klubber, spillere og badmintoninteresserede.

BadmintonPlayer.dk finder man Sæsonplanen og her kan man tilmelde sig til alle individuelle turneringer.  Der er også her I finder deltagerliste og link til invitationer og programmer mv.

Her kan man finde Ranglisten over alle spillere i DK . Bemærk I kommer først på ranglisten når I har spille en holdkamp eller en turnering.

BadmintonPlayer.dk kan I også se resultater for alle turneringer og alle holdkampe. Indimellem kan I også følge med på live score, hvis den enkelte arrangør har slået det til.

OBK vil løbende oprette jer som spillere på BadmintonPlayer.dk og dermed får I en spillerprofil med ID-nummer.

I skal selv ind og oprette en bruger på BadmintonPlayer.dk ved at tilmelde jer, og når I har oprettet en bruger skal I tilknytte jeres spillerprofil til brugerprofil. Det står alt sammen på  BadmintonPlayer.dk  under FAQ.