Miniton i OBK

I OBK starter mange som miniton-spillere. Miniton er for de små begyndere. Det er som udgangspunkt for de 5-9 årige, og hvert barn har hver sin forælder/voksen med hver gang. Træningstiderne er lørdage fra kl. 10-12 og onsdage kl. 16:00-17:00.

Fokus i træningen ligger på det legende og tekniske element. Rekvisitterne er derfor tilpasset de mindre i form af lavere net, kortere ketsjere og forskellige former for hjælpemidler (ærteposer, balloner, bolde i snore mv.). Derved føles børnenes lavere højde og mindre styrke ikke som en hindring for at kunne lære at spille badminton.

Det kan for nogle være rart at have en voksen ledsager man kender i nærheden, når man ikke er ældre. Derfor har hvert barn sin forælder/voksen med hver gang til miniton.

Ledsageren skal ikke kun hjælpe eget barn, men også støtte de andre børn. I praksis foregår det ved, at børnene også roterer mellem forældre. Det er imidlertid ok at deltage, selvom barnet ikke kan overskue at skulle kobles sammen med en anden voksen end sin egen forælder.

Miniton-træning skal ikke ses som et alternativ til almindelig badmintontræning, men derimod som et springbræt dertil.

Det er på miniton-træningen den grundlæggende teknik indlæres, hvorefter den på de andre træningshold efterfælgende videreudvikles.

OBK’s trænere hjælper med overgangen til den mere almindelige badminton fællestræning, når det er tid.

OBK vægter højt, at de mindste føler sig trygge ved at komme til miniton, og at de skal glæde sig til den næste gang.

Læs også ‘Helt ny i OBK Ungdom‘.